Untitled Document
Framsiden | Om Båten| Fast mannskap| Turer | Kart | Loggbok | Bilder | Gjestebok | Media | Linker | Kontakt oss | EN

LOGG; SOGNEFJORDEN - FÆRØYANE - SHETLAND – SOGNEFJORDEN
17.06.06 Gjør båten sjøklar. Trygve og Bjørn kommer om bord. Kaster loss kl 19:05. Stille ut Sognefjorden, regn, grått og skoddedis.

18.06.06 Passering Losna ved midnatt. Stille, yr og disig. Satte storen og genua ved Utvær. Sørlig vind 10 -16 knop; Nirvana holder 5 – 8 knops fart. Passerer første borerigg kl. 08:00, dårlig sikt i skodde. Fart 7.5 – 8.0 knop. Gulfaks A passeres kl. 12:00, fortsatt sydlig bris. Får dekning på mobilen i Tampen området. Vinden dreia sørvest på kvelden, genuaen vart rulla inn og fokka satt. Motorsegling i 6 kp.

19.06.06 Passerer 0 Meridianen kl. 00:00. God sikt og dreiende bris til nord – nordvest. Fortsatt motorsegling. Etter kvart dreia vinden øst – nordøst. Fortsetter vestover nord om Shetland med økende nordøst frisk bris. Maskina stanses og vi holder over 9 knop med full seglføring. Segla forbi en flokk spekkhoggara på kvelden. Vinden dreia mer på nord. Fin solnedgang.

20.06.06 Ved midnatt ser vi Færøyane på 35 nautiske mil. Vinden daua helt, går for motor og storsegl. Kraftig utgåande straum ved sydspissen av Nolsøy. Flaks at det ikkje var vind, dønningen bryter trass i vindstille. Ankom Torshavn kl 06:00 etter 384 nautiske mil på 60 timer. Tollarane stod klar på kaia da vi la til. Vi ligger fint utpå en lokal fiske båt. Tar oss en liten lur etter den obligatoriske ankerdrammen. Hilste på Statoil sine folk i Torshavn, og var innom kontoret som ligger fint til på kaia. Spiste fiskebuffé på hotell Hafnia – kan anbefales på det varmaste. Trøtt og gikk tidlig til køys.

21.06.06 Ausande regn og skodde, fronten som var meldt kom allikevel. Oppklarning på formiddagen. Skodda kommer og går. Vi får damebesøk med Norøna. Felles middag og rundtur på ”byen”.

22.06.06 Pent vær i Torshavn. Vi har to biler, så Nirvana blir liggandes mens vi satser på turer rundt på øyane. I dag vart det Saxun, men her var det skodde og regn. Kyrkjebø vart neste stopp for noen og Nirvana for resten av gjengen. Nordlig vind.

23.06.06 Jonsok! Regn og disig på morningen. Vi deler oss, noen drar nordover skipperen blir i Torshavn. Starten på omgangssjuke for han. Ingen midtsommerfeiring i Torshavn. Det skjer berre på Suderøya. Så ingen bålbrenning på oss,

24.06.06 Dårlig form, blir i båten. De andre drar på fotosafari ut fra Vestmanna. Får besøk av bror til en bekjent som er trålskipper. Vi får en kartong grønlandsreker og en hyggelig prat. Lite vind og skya, skipperen tar tidlig kveld.

25.06.06 Lettskya pent vær, sør – søraust vind. Roer ned i båten, ikkje helt frisk enda. Noen reiser på ridetur mens andre reiser på nordaust sida på tur. Nils Roar ankommer med fly fra Oslo.

26.06.06 Jentene reiser heim med Smyril. Formen er bedre, men ikkje god nok til å dra til havs. Vi venter en dag. Lettskya pent vær med sør – sørvest vind.

27.06.06 Avgang Torshavn kl. 09:45. Lettskya pent vær og svak vind fra sørvest. Setter seil og motorseiler medstrøms de første timane. Sol og fint. Stanser maskina og segler med 4 til 6 knops fart. Soling på dekk! Ut på kvelden dabber vinden helt av og maskina blir starta igjen. Skipperen kvikner helt til og blir erklært frisk!

28.06.06 Vinden dreia sørlig med yr og dis, satte fokk. Motorsegling. Etter kvert oppklarning og vinddreining til sørvest. Maskina stansa kl. 09:00 og alle segl satt, fart 6-7 knop. Vi seglar i kanonforhold til Yell Sound kor vinden stilnar og sola skin. Vi såg land på ca 40 nautiske. Var ved Yell Sound kl. 18:00, her kommer sørøsten med skyer. Vi går i motvind og motsraum mot Lerwick.

29.06.06 Går for motor i frisk sørøst bris til Lerwick, ankomst 01:30. Vi legger oss longside en færing vi kjenner fra før. Vi tar en ankerdram i lag med en stril vi traff i Kalvåg før vi går til køys. Tidlig oppe i strålande sol og varmt. Går på byen og eter middag på kinarestauranten.

30.06.06 Lettskya på morningen, vi leiger bil og kjører rundt på mainland og til Sumburgh. Det begynner å regne og det blåser opp friskt fra sørøst. Handler og gjør oss klar til avgang i morra.

01.07.06 Avgang Lerwick kl. 12:10 med hornmusikk på kaia; en slepebåt skal døypast. Skodda låg tjukk i byen og i flere timer østover. Motorsegling i sørøst bris til kl. 16:00. Skodda letta og det klarna opp. Vinden holder seg på sørøst til østlig opp i 30 knop, setter et rev i storen før natta. En del skvalpesjø.

02.07.06 30 knops vind fra samme retning, fart 8 knop. En del skvett over rekka. Passerer Oseberg C kl. 07:30. Sol og varmere vær etter kvert. Tvers av Holmen Grå kl. 14:00. Stevner inn Sognefjorden for fulle segl og 25 varme grader. Kobler inn maskina tvers for Harbakke. I Høyanger kl. 22:10. Alle går kver til sitt og turen er slutt.


07 Aug 2006 by GiskenUntitled Document Siden er designet av Leif Erik Bergum ([email protected])